Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2011 11:40 - Производство на мъжки и дамски часовници. Нови фирми за часовници
Автор: majkichasovnici Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1324 Коментари: 0 Гласове:
0



В основата на часовникарското майсторство стоят традициите за производството на часовници. Всяка по-голяма фирма, изработваща мъжки часовници и дамски часовници държи строго на своите традиции, които са изграждани десетилетия наред. На пазара за часовници напоследък се родиха нови компании, които не са  толкова свързани с миналото, но предлагат иновативни дизайни на своите часовници, свежи идеи и разбира се на по-ниски цени. За тези фирми най-важни в работата им са новите технологии и дизайна на своите мъжки и дамски часовници.  Те инвестират милиони в проучване и разработване на нови схеми за производство и  за подобряване на марковите си часовници. Стремежът им към внедряване на все повече иновации и дизайн с дамските и мъжките часовници  доведе до огрромно преобразувание на образа на класическия часовник, неговия външен вид и неговите функции. 
2009 г. бе белязана от подсилените с Physical vapor deposition (PVD) материали. Часовници с PVD покритие, което е изключително здраво титаниево, циркониево или златно покритие, което повишава устойчивостта на мъжкия или дамския марков часовник при всякакви атмосферни влияния или механични удари и вибрации. Освен това покритието придава вече и по елегантен матов черен, златен цвят на самия часовник. Richard Mille пусна сива колекция мъжки часовници и дамски часовници подсилени с карбонови нишки и влакна. Това е и първият производител на часовници, който използва карбон при изработката на своите модели маркови часовници
Фирмата за Оригинални часовници Baume&Mercier изработи нов, грубоват модел часовник, който много напомня за тези от лимитирана серия мъжки часовници на Riviera. Часовниците Magnum XXL. Corum пък създадоха колекцията от мъжки часовници Admiral’s Cut. Чрез използване на PVD - покритие на часовника е постигната голяма плътност и твърдост на Black Challenge 44. Часовникът се предлага с черен или бял циферблат. 
Последните модели маркови и оригинални дамски часовници и мъжки часовници на великия часовникар и производител на часовници Franc Muller пък се отличават с дизайн, при който изпъкват плавни и хармонични линии. Черният мъжки часовник от колекцията е покрит с PVD покритие и има инкрустиран черни диаманти по корпуса на часовника. Най-здравият мъжки часовник е King Power на Hublot. За изработката на този часовник е използван черен колофон, както и черна керамика за верижката. 

Часовниците от карбон са друго събитие в индустрията на часовниците, въпреки че часовниците за военни хора и за авиацията отдавна се подсилват с карбонови нишки за повече здравина и олекотеност. Освен с изключителната си твърдост, материалът карбон се отличава с гъвкавостта си и възможността да се оформя в различни причудливи фигури. Това доста допринася за използването му в часовникарството. 
Наскоро от Audemar Piguet представиха обновения мъжки марков часовник Royal Oak. Може да се каже, че този оригинален часовник бележи началото на ново поколение спортни дамски и мъжки часовници с класическа и по-елегантна визия.  Жълтите цифри контрастират на основния черен цвят на циферблата. Часовници Bulgari отпразнува 125 си годишнина със серията Bulgari - Bulgari – часовници от бяло злато и карбон, подходящи както за дами, така и за мъже. 
 



Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: majkichasovnici
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 10507
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930